Fijne kattenmand voor je kat!

Kattenmand

Er zijn twee huisdieren in Nederland erg populair. Het gaat dan om de kat en de hond. Wanneer je een hond hebt als huisdier dan moet die ook ergens lekker kunnen liggen. Nu maakt het voor een hond eigenlijk niet oud. Die gaat namelijk liggen waar ze maar willen. Voor een kat is het iets anders. Katten zijn een stuk kieskeuriger dan honden. Voor een kat moet je namelijk echt een kattenmand hebben. Anders gaan ze op de bank liggen of op een stoel. Dit is natuurlijk ook niet erg, maar je hebt het liever niet. Gelukkig zijn er een heleboel verschillende soorten manden voor katten.

Kattenmand

Hoogte

Er is haast wel een vereiste waar jij aan moet voldoen als je een kattenmand gaat nemen voor je kat. Neem er een die je hoger kan plaatsen. Katten willen graag in de hoogte leven. Wanneer de mand dan niet in de hoogte ligt dan zul je zien dat ze er weinig tot geen gebruik van gaan maken. Dit is, omdat ze bang zijn dat er andere dieren komen die in hun mand gaan liggen. Ook zijn ze op de grond het meest kwetsbaar. Daarom is het verstandig om de mand zo hoog mogelijk te gaan plaatsen. Dan weet je zeker dat de kat het een fijn plekje gaat vinden. Gelukkig zijn daar een heleboel hulpmiddelen voor.

Soorten

Als je gaat kijken voor een kattenmand dan kom je een hele hoop verschillende soorten manden tegen. Zo heb je bijvoorbeeld een mand die je aan de verwarming kan hangen zodat die iets hoger zit. Je hebt ook een mand in de vorm van een paal. Er zijn dan twee plaatsen voor de kat waar die in kan gaan liggen. Er is een heleboel keus en er zit zeker wat tussen voor jouw kat.